C-selectie

Trainer: Yvonne van Alebeek

Assistent: Lonneke van Alebeek

     

De C selectie van Oranje Blauw bestaat uit turnsters die uitkomen in de 5e divisie ( instap t/m jeugd 2). De C traint 4,5 uur per week verdeeld over 2 dagen. Dit is nodig om de oefeningen goed te kunnen aanleren maar vooral ook om de fysieke voorwaarden te trainen die nodig zijn om alle oefenstof/ onderdelen veilig te kunnen uitvoeren. Turnen is dus meer dan alleen trucjes doen. Bij turnen train kracht, lenigheid, houding, techniek maar ook je coördinatie, concentratie en zelfvertrouwen. De trainingen zijn dan ook zo ingedeeld dat alles aan bod komt in 1 week.

We werken met trainingsmapjes waarin regelmatig aanvullingen en nieuwe schema’s in komen. We beginnen het seizoen vrij algemeen en langzaam maar zeker wordt het steeds meer toegespitst op de wedstrijd oefenstof maar ook op onderdelen die het seizoen hierna beheerst moeten gaan worden. Dit kan betekenen dat niet iedereen in een trainingsgroepje met dezelfde onderdelen bezig is. Maar omdat in de boekjes staat wat een turnster moet trainen maakt iedereen stappen vooruit en kan men optimaal trainen wat voor haar belangrijk is.

De oefenstof voor de instap, pupillen1 en 2 en jeugd 1 is volledig voorgeschreven. Op sommige punten mag de oefenstof iets moeilijker ( + 0,30 punten) of iets makkelijker (- 0,30 punten) geturnd worden, maar het merendeel staat vast. Voor de jeugd 2 is er keuze oefenstof, hierbij moeten we wel rekening houden met het G reglement van de KNGU. Dus niet alles kan en mag zomaar.

Tijdens wedstrijden ga je de strijd aan met turnsters van andere verenigingen in dezelfde leeftijdscategorie. Deze meisjes trainen net als wij tussen de 3,5 en 6 uur per week. De C selectie heeft 2 of 3 wedstrijden binnen Rayon Gelderse vallei, de plaatsingswedstrijden. De turnsters die daar goed presteren hebben nog een Regiofinale in de regio Oost. Daarnaast hebben we onze eigen clubkampioenschappen.

Meedoen aan wedstrijden is verplicht als je in een selectie van OB traint. Tijdens de wedstrijden draagt iedereen het OB wedstrijdpakje, liefst het OB trainingspak, witte sokken en de haren strak vast. De data en tijden en alle wedstrijd informatie volgen in het seizoen. Deze worden door de turnbond bepaald.